foto1

Nieuws

Stadspastoraat heet voortaan D3rde Verdieping

Afgelopen zaterdag 19 november vierde het Stadspastoraat Arnhem zijn 25-jarig jubileum én was de officiële opening in Rozet (sinds deze zomer is het Stadspastoraat gehuisvest in Rozet). Zaterdag zijn ook de nieuwe naam en het nieuwe logo bekend gemaakt. Het Stadspastoraat Arnhem heet voortaan: D3rde Verdieping – ruimte voor bezinning en ontmoeting.

Al vanaf het begin van het Stadspastoraat Arnhem in 1991 was er intern discussie over die naam. Voor veel mensen bleek de naam een drempel te vormen om naar het Stadspastoraat te gaan. Men dacht bij het woord aan een kerkelijk centrum voor mensen met problemen, die hulp zochten bij de pastoor of dominee. Daar herkende men zich niet in. En het woord dekt ook de lading niet, want pastoraat, in de zin van geestelijke zorg, is maar een klein onderdeel van het Stadspastoraat biedt.

Het is vooral een bezinningscentrum, met een gevarieerd aanbod van allerlei verdiepende cursussen en workshops op het vlak van levensbeschouwing, zingeving, bewustwording en persoonlijke groei. Mensen die er al komen weten dat, maar juist voor de mensen die dit centrum (nog) niet kennen en die door de naam ‘Stadspastoraat’ mogelijk op het verkeerde been worden gezet, was het hoog tijd om de naam te veranderen.

Nu het Stadspastoraat opnieuw een doorstart heeft gemaakt – met dank aan de Protestantse Gemeente Arnhem die zich voor drie jaar financieel garant heeft gesteld – én is verhuisd naar Rozet, leek het na 25 jaar een mooi moment om ook de naam te veranderen, en daarmee aan te geven dat er voor het Stadspastoraat een nieuwe fase is aangebroken.

Waarom de naam ‘D3rde Verdieping’? Dat is waar het in dit centrum om gaat: in een cursus, workshop, meditatie of andere activiteit verdiep je je in jezelf en in jouw geloof of levensbeschouwing, in hoe jij het leven ziet. Maar ook in de ander en zijn/haar (on)geloof. Derde verdieping is dan de ‘ultieme’ verdieping.

Er is ook een praktische reden: D3rde Verdieping zit op de derde verdieping in Rozet. Én het woord is een prachtige paradox, een schijnbare tegenstelling. Bij ‘verdieping’ denk je dat je naar beneden moet, de diepte in, maar je moet juist omhoog, de lucht in. Ontwerpbureau Diep Arnhem zorgde voor de vormgeving en het nieuwe logo: een roltrap met twee figuren (= ontmoeting) en een wolkje erboven.

Het adres van d3rdeverdieping is Rozet in de Kortestraat 16, 6811EP Arnhem. In Rozet vindt u ons in lokaal 3.09 op de derde verdiepng. Het telefoonnummer is 026 3513185 Het emailadres is info@d3rdeverdieping.nl

Meer informatie op www.d3rdeverdieping.nl

Copyright © 2017, RvkArnhem