foto1

Nieuws

10 maart: Olvéviering over de bijbelse Jozef

VRIJHEID, NIET ZONDER VERGEVING

Olvéviering over de bijbelse Jozef.

ARNHEM - Op zondag 10 maart nemen we opnieuw een verhaal uit Genesis onder de loep: dat van Jozef, één van de zonen van Jakob. De viering van het Olvékoor begint om 10.00 uur en vindt plaats in de Waalse kerk.

Het boeiende verhaal over Jozef heeft altijd tot de verbeelding gesproken omdat er zoveel diep-menselijke gebeurtenissen de revue passeren. En telkens loopt het anders af dan je zou verwachten.  Niet alleen spelen jaloezie, vijandschap en uitstoting een rol, ook sterke liefde, oprecht berouw en vergeving. Met als uiteindelijke vraag: kun je je vrij voelen als je niet de ander hebt vergeven?  Opnieuw spelen inspirerende gedachten uit het boek Genesis van Jonathan Sacks in de vertellingen een rol.

Het Olvékoor staat onder leiding van Ruud Hermans en er worden m.n. liederen van Huub Oosterhuis gezongen.  Voorganger is Wim Palstra.  Na afloop is er koffie en thee en tijd voor ontmoeting.  De Waalse kerk in de Beekstraat ligt achter het Stadstheater. Parkeren is tot 12.00 uur gratis. U bent van harte welkom!

 

 

 

 

Copyright © 2024, RvkArnhem