foto1

Nieuws

Gezamenlijk gebed in de Koepelkerk, vrijdag 22 maart om 16 uur

Aan zusters en broeders van de kerken in Arnhem
Beste mensen,

Na een eerdere poging om op het Jansplein een Koran te verbranden, zal dat mogelijk op zaterdag 23 maart  - in de vastentijd en ramadan - wéér gaan gebeuren. Van de Gemeente Arnhem vernemen we, dat de voorbereidingen hiertoe worden getroffen, maar dat er tot op het laatste moment overleg is en een afweging moet worden gemaakt in verband met openbare orde in de stad.

Vanuit de Koepelkerk zijn we op deze situatie betrokken; het speelt zich immers af vóór onze kerkdeuren. We hebben in de afgelopen tijd intensief gesproken met de burgemeester, met caféhouders op het plein, met islamitische stadsgenoten en zelfs ook met de voorman van Pegida. Alles in het licht van Jezus Christus, die een beschikbaar hart heeft voor de gebroken en beschadigde zielen van ons mensen.

In afhankelijkheid van onze Heer en binnen de ons gegeven mogelijkheden zien we een taak om bij te dragen aan vrede in de stad. Dat mogen we doen samen met alle andere christenen in Arnhem (en moslims), met wie wij ons vanzelfsprekend sterk verbonden voelen. Hierbij roepen we op tot een gezamenlijk gebed in de Koepelkerk op vrijdag 22 maart om 16 uur - na de eerdere mars die middag "Arnhem samen één" (van Fokus filmtheater naar Musis Sacrum). Het is immers de anti-racismeweek.

Komen jullie meebidden en willen jullie hieraan verdere ruchtbaarheid geven ?

Hartelijke groet,
Wim Bos
 

Copyright © 2024, RvkArnhem