foto1

Nieuws

Theatervoorstelling over Judas , do 8 juni 20:00 uur

Op donderdag 8 juni 20:00 uur speelt actrice Jeske Alblas de theatervoorstelling Judas, geschreven door Lot Vekemans. De voorstelling wordt gehouden in het gebouw van de Baptistengemeente aan de Willem van Kleeflaan 6 in de week Molenbeke. De entree bedraagt € 10 resp. € 5 voor studenten (alleen contant) en komt in zijn geheel ten goede van Amnesty International. Na afloop is er gelegenheid om met de actrice in gesprek te gaan.

Judas een verrader? Zo wordt hij vaak afgeschilderd. Hij werd zwartgemaakt, zijn naam gebruikt als een icoon van verraad. Deze voorstelling schuurt tegen die vastgeroeste beelden aan die we hebben. Een zeer indrukwekkende monoloog van Judas, die je niet zomaar loslaat. De vragen zijn relevanter dan ooit en de antwoorden zijn uiteindelijk niet zo vanzelfsprekend als ze lijken. Hebben we genoeg informatie om te oordelen? En wat als Judas de geschiedenis kon keren, zou je dat dan willen? Judas laat je nadenken over wat er is gebeurd.

Een aantal reacties over deze monoloog: ‘Deze voorstelling heeft mijn beelden omvergeblazen.’ ‘Een verpletterende rol gespeeld door Jeske Alblas.’ ‘Je zet me aan het denken. Aangrijpend gespeeld.’ ‘Ik vond het echt indrukwekkend. Het verhaal en zeker ook jouw vertellen en 'beelden' van het verhaal.’

 

 

 

Copyright © 2023, RvkArnhem